platypus-down-under.reismee.nl

happy new year

De partycrackers doen ons beseffen dat het nieuwjaarsdag is. Het weer is wederom goed maar in de verte toch wel weer wat wolken. Die wolken bleken ons de hele dag voor te blijven dus .... inderdaad een mooie en warme dag. Vanuit Yarram op een zeer stille weg in de richting van The Prom of zoals het officieel heet The Wilson's promontory NP. The Prom is een stukje NP dat overgebleven is van de landtong die ooit tussen het vaste land van Australie en Tasmanie zat. Bij binnenkomst kregen we enige informatie van een ranger en konden daarna ons gang gaan. Nog geen tien minuten in het park of twee heren die zich voortbewegen op twee achterpoten staan op achterpoten en staart met een enorme interesse naar onze auto te kijken. Wij terug en parkeren en van de twee kwam er 1 zelfs nog iets dichterbij. Meteen maar een bakkie gezet en even genoten. Verder het park in via de enige weg en bij Tidal River (de riviermond) een wandeling van enkele km berg op en af, woud in en uit met wederom schitterende vergezichten. De lunch op onze weg het park uit genomen op een schitterend plekje. In de middag doorgereden via plaatsen als Tarwin Lower, Inverloch, Wonthaggi en Kilcunda naar San Remo. Op de eerste camping was geen plaats voor ons (nee, nee het was 1 januari en geen kerstavond), maar op de tweede wel. Via de brug snel naar Phillip Island om kaarten voor Pinguin Parade te kopen en vervolgens even naar Cowes gereden. Na het avondeten eerst richting The Nobbies (kunnen nogal wat Seals zitten, tussen oktober en december duizenden) echter geen seal te zien. Door naar Pinguin Parade om in de kou de uit de oceaan komende pinguins op te wachten. We hadden geluk met een verdwaalde seal, die gaf drie keer een showtje weg door in de vloedlijn te springen, de zee op te zwemmen en weer terug te komen. Na 1,5 uur wachten zagen we de eerste pinguins verschijnen. Twee groepjes van ongeveer 10 die beide niet goed aan land durfden te komen, bang voor de meeuwen die op het strand liepen en bang voor roofvogels (die weten tenslotte ook dat bij zonsondergang de pinguins de zee uit komen). De opkomst leek uiteindelijk wat tegen te vallen (er liepen er wel enkele onder de boardwalks door, maar niet heel veel), echter ze waren slim en kwamen bezijden de toeschouwers aan land en liepen de duinen in!!!!!! Wij ook niet gek dus richting duinen om toch nog het een en ander te zien. Toch wel enkele honderden van die beestjes gezien. In 1998 liep je nog tussen de pinguins en was het minder massaal en mocht je foto's maken (no flash), momenteel ligt de boardwalk hoog en sta je niet meer oog in oog met ze en een foto maken kan je vergeten VERBODEN. Al met al; zeker doen is toch wel heel uniek. Rond twaalf uur lagen we in ons bed.

Reacties

Reacties

Ron

Happy New Year :-)

Nou jullie treffen het, nog geen tien minuten in het NP en meteen al herenbezoek, op hun achterste poten en dan maar genieten met koffie erbij; bofkonten. Of waren het toch beren misschien :-)

Wat pinguins betyreft hebben jullie het aanmerkelijk beter getroffen dan Lou en in in Nieuw-Zeeland vorig jaar; toen was er geen enkele 'ober' te zien - en dat terwijl we er nogal wat keren voor zijn omgereden en gelopen. Wij zijn daarentegen weer niet de duinen in gegaan; bedenkelijk trouwens, eerst heren op de koffie en dan met zijn honderden de duinen in... Hmmm...

Verawindt

En wie ziet er weer wat schunnigs in ? Onze Ron.....

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!