platypus-down-under.reismee.nl

YMCA ja ja

YMCA oftewel de YOUNG MEN Christian Association ….
Young man
there is no need to feel down
I said young man
pick yourself of the ground
I said young man
'cause your in a new town
there’s no need to be unhappy
.... ......

Wij jonkies zitten dus in het YMCA one Orchard midden in het historisch deel van Singapore en alles maar dan ook alles op loopafstand. Kamer is goed inclusief de bedden. Iedereen is vriendelijk en op zondag kom je vrolijk zingende mensen in de hal tegen. Je vraagt je af wat er aan de hand is tot je beseft dat de methodisten een dienst hebben. Hoedjes, keurige overhemdjes, kanten rokjes en luidkeels zingen met z’n allen. Het is weer eens iets anders in een hotel.

WIj zijn gewoon naar buiten gegaan. Ons eerste doel was de haven en dan vooral toch wel het schip dat hier hoog op drie hoteltorens boven de stad staat te pronken; het Marina Bay Sands hotel. Het is zeker geen lelijk gebouw maar een drukte, dat wil je niet weten. Stel je voor 2561 hotelkamers, kantoren, vergaderfaciliteiten en zalen voor evenementen dat is al veel, als dan ook nog iedere toerist die het geld niet wil neertellen voor een kamer in dat gebouw toch even wil rondneuzen, JA wij dus ook, welnu dan loop je in file!

We zijn niet naar boven gegaan, wellicht later nog eens. Achter het hotel liggen de koepel-tuinen oftewel de Gardens at the bay. Dit was ook eigenlijk ons doel. Tja en dan loop je ineens tegen een bordje Satay at the bay aan. Hoezo tuinen bezoeken???? Wij zijn naar Satay at the bay gelopen en dat was veel verder dan die tuinen. Die tuinen lagen er later ook nog wel bedachten wij ons. Na heerlijk sate te hebben gegeten zijn we uiteindelijk beide Domes in geweest. Geweldig mooi zoals het is aangelegd, kunstmatig maar wel mooi. En ja we hebben zelfs in kleine tulpenveldjes gelopen. Terug in het hotel een duik in het zwembad en na ruim 23.000 voetstappen konden die voetjes dat best op waarde schatten.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!