platypus-down-under.reismee.nl

O'ahu en ja het is gewoon de VS alles is hier luid, luider, luidst!!!!!!

Vandaag een autotocht. De dag begon zonnig maar als snel viel er regelmatig regen. Voordeel is natuurlijk de temperatuur van zo'n 28 graden. Via de oostelijke highway (stel je hier niet te veel bij voor, het is immers geen freeway) langs de kust vertrokken. Schitterende vergezichten op de oceaan maar ook op het landschap. Oude kraters met glooiende vormen bedekt met de meest mooie kleuren groen. De vegetatie is hier uitbundig, gelijk zoals de tropen. Daar eindigt wel de vergelijking met de tropen overigens. De luchtvochtigheid is ondanks de regen nu, lager dan in de tropen waardoor het bewegen een stuk makkelijker is. Zo halverwege zat de valley of the temples. In feite is het een begraafplaats (mega uiteraard want dit is de USA) maar met verschillende velden voor de verschillende religies en levensovertuigingen. Zo ook voor de Japanners. Hier staat een tempel tegen een schitterend groene achtergrond enorm mooi te zijn. Buiten een enorme bel en binnen een Budha in lotushouding op een lotusbloem. De sereniteit is enorm en je voelt het mooie van deze plek. Het landschap deze dag was mooi maar de tempel is wel het hoogtepunt. Overigens lijkt Hawaï heel Aziatisch. Een enorme bevolkingsgroep van vooral Japanse afkomst. Voeg hierbij het enorme aantal Japanners op bezoek en je waant je in klein Japan. Sushi e.d. is hier te krijgen op iedere hoek maar daarnaast ook veel Koreaans en Chinees.

Er blijkt hier overigens een actieve anti Amerika beweging te zijn. Deze wil de inlijving ongedaan zien en soeverein zijn binnen het eigen grondgebied. Ze laten dit ook duidelijk blijken op spandoeken langs de weg en in tuinen.

Luid, Luider, Luidst!

Werkelijk overal staat de muziek op gevaarlijk, gilt men in telefoons of tegen elkaar maar ieder lijkt te gillen om elkaar en al het andere te verstaan. O ja en de muziek die te hard staat, alles wat we proberen te onvluchten KERSTMUZIEK!

Reacties

Reacties

Nicoleddy

Volgen jullie de serie Hawaï 5-O?? Tussen al het Amerikaanse tv geweld door, zie je het mooie groene van het eiland. Geniet ervan en zing gewoon lekker mee met die X-mas muziek! xx

Ron

Valley of the Temples... Een krachtplaats van de eerste orde en dat hebben jullie beslist gevoeld. Treffend beschreven, beeld en gevoel overmeesterden me weer bij julli woorden, die ik aan Chris voorlas. Mooi, mooier, mooist...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!