platypus-down-under.reismee.nl

Reggio di Calabria

Vanochtend gewekt door vogelgezang en getuf van twee vissersbootjes. De zon was nog niet over de bergkam en dat leverde mooie tafereeltjes op voor de gevoelige plaat. Als dat tenminste is gelukt met de slaap nog in de ogen...

Vandaag dan toch nog de bronzen beelden in het museum van Reggio di Callabria gaan bekijken. Onderweg maken we als grap dat het museum natuurlijk net zoals de weg gisteren aan een heftige make-over toe is en gesloten zal zijn. Wij maken nooit meer grappen. Het museum was gesloten vanwege een restauratie. Bij de plaatselijke VVV, dit keer werd er normaal Engels gesproken, wist men te vertellen dat er een klein gedeelte in het provinciehuis van Calabria gratis te bezichtigen was.

Ondertussen had een helft van ons het volledig gehad met Zuid Italie en de afstammelingen van Hohenstaufen en Aragonezen, geen Italianen dus. Men zal zijn fotografische voorstellingen node missen bij dit verhaal.

Enfin, wij hebben een lange wandeling gemaakt op de Lungomare onderwijl wat resten van een ‘echte' beschaving bekeken en wederom zeer verbaasd dat de bewoners dit soort plekken als stortplekken van hun afval beschouwen.

De tentoonstelling was klein en mooi maar de bronzen beelden werden gerestaureerd in een soort van operatiekamer, zichtbaar, en kwamen niet echt tot hun recht. Een soort van jammer maar helaas.

De middag hebben we voornamelijk verder doorgebracht op het strandje van Scilla en ons vermaakt met alles wat de mensen hier bezighoudt.

Oh ja, het B&B is vandaag in ene volgelopen met inlanders en onze buren uit ws Drenthe... we kunnen hun verhalen letterlijk volgen en maken ze nog leuker...

Reacties

Reacties

Ron

Zeg heren, hoe wilt u vogelzang en getuf van vissersbootjes in vredesnaam op gevoelige platen vastleggen? tafereeltjes met en zonder bergkam kan ik me nog voorstellen...

Stelletje Donald Ducks op een stapeltje, wat een pech :-( museum dicht... Nee, grappen zou ik dan ook niet meer maken... Gelukkig toch nog een deel van de collectie in het provinciehuis - wel weer jammer dat ze niet tot hun recht kwamen. Nouja, misschien een reden om nog eens terug te gaan, de Argonezen en Hohenstaufen en Von Hoeffenfloeffenkloempendroegers ten spijt...

Geen foto's? Dat wordt klapjes...

Wat? Afval storten op historische monumenten? Dat wordt nog veeeeel meer klapjes. Zeg maar dat als ze niet heel snel de boel opruimen ik hoogstpersoonlijk kom slaan!

'Ons vermaakt met alles wat de mensen hier bezighoudt'... Dat roept de vraag op wat dat dan wel is...

Drenthe? En iggen hunne bedde net zo fijn als hullie bedde?

Geniet van de laatste loodjes mannen. Thuis ligt er weer een viervoudig cadeautje van mij op tafel :-)

Kusknuf!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!