platypus-down-under.reismee.nl

Regen en nog eens regen

Regen en nog eens regen, kortom zes letters en het woord begint met een Z. Wederom afrekenen en oprotten, dus geen koffie. Vandaag richting Apulia oftewel de hak van de laars. Wederom schitterende natuur met een enorm wilde zee (we rijden grotendeels langs de kust). Mooie steden met enorme burchten en kerken die een rijkdom tonen die de mensen hier niet kennen. Veel verzwegen armoede hier maar ook veel rijkdom, ik geloof dat hier een bepaalde tak van sport nogal in zwang is (Maffia). Soms voel je de aanwezigheid bijna.

Toch is dit land vruchtbaar en geeft veel als je er goed voor zorgt. Heel veel druiven en olijven maar ook artisjokken en vijgen.

Ik moet even iets rechtzetten. Er is wel iets lekker hier. Ik ga 's ochtend graag een kopje koffie drinken in een pastelleria. Natuurlijk ga ik niet voor de koffie, dat moge duidelijk zijn. Mijn lippen kleven aaneen als ik er uit kom. Mars doet soms mee maar niet altijd. O ja en ik heb heerlijk gnocchi gegeten en ook al een keer een heerlijke pizza. Toch vind ik het lastig iedere keer. Vega eten is hier sowieso niet makkelijk te krijgen, dat wil zeggen een pizza met paddestoelen of een pasta met paddestoelen. We overnachten in Torante en dit bed was super (eindelijk).

Reacties

Reacties

Nicole

Fijne vakantie Joop!!! Hoe lang MOET je nog??!!

Daniel

Zuid-Italië ken ik niet, maar wat ik wel weet dat de bevolking daar totaal anders is dan in het Noorden.
Balen dat het weer slecht is. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar in Israël is het prachtig weer....., oef deze is behoorlijk onder de gordel... Slicha. Hopelijk klaart het weer snel op.

Leny

Maffia is toch gespecialiseerd in "vlees", kun je geen worteltjes verwachten. Veel plezier en wat zon.

Karin

Regen, sneeuw... Arme jij!
En dan ook nog dat eten. Maar gelukkig nu blijkbaar een goed bed en wie weet morgenochtend een overheerlijk en vriendelijk geserveerd ontbijtje...:)

Ron

Dat woord van zes letters eindigt zeker op het meervoud van de naam van en boom... Waar eikels aan groeien...

Druiven, artisjokken, vijgen - en dan vers geplukt, beter bestaat niet. Hebben jullie ze gegeten (zal wel niet want het is nog niet de tihjd daarvoor)...

Die kust klinkt mooi; ga ik vast nog plaatjes van zien...

Hoe is de aanwezigheid van de maffia nou te merken? Grote verschillen tussen arm en rijk, of een soort onderdrukte angst of zo?

Enne: DUH! Tuurlijk is er wel het een en ander lekker en fijn daar, al is het dan niet de kleffie...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!