platypus-down-under.reismee.nl

Melbourne

De hele dag in Melbourne. Met de trein, een soort sprinter, vanuit Lilydale naar the city (ruim een uur en een retour kost 8 euro) en daarna een lange wandeling door de stad. Veel nieuwbouw maar gelukkig kent Melbourne de eigen kwaliteiten en dus staan de oudere gebouwen nog steeds te pronken tussen al die nieuwbouw. De geschiedenis van de stad laat zich al lopend duidelijk lezen. Schitterende Victoriaaanse gebouwen, art-deco maar ook hoog staal en glas. De meeste moderne gebouwen zijn van een mooie architectuur. De stad leeft zoals altijd en blijft de lieveling van Joop (naast Perth uiteraard).

Melbourne kent een (fel blauw) fietsenplan waar echt iedereen (met creditcard) gebruik van kan maken. Down town is glooiend en uitermate geschikt om het per fiets te verkennen met eigen veilige lawns bij drukke kruispunten. Hoe anders dan die eenzame fietsers langs de snelwegen met een schijnbare doodswens.

En Melbourne kent trams!! Enorm geestig en tegelijkertijd handig want er rijdt een gratis (daar is tie weer) lijn, city circle, waardoor je je razendsnel door de city kunt verplaatsen.

Australian Open (tennis) staat op het punt te beginnen maar buiten alle publiciteit geen tennisser van belang ontmoet, wel langs een aantal belangrijke stadiums gekomen.

In de middag terug en na het eten weer naar Montrose.

Reacties

Reacties

Ron

Een sprinter in Melbourne? Hopelijk voor dat geld wel met WC? En weerbestendig? Leuk dat er ook trams in de stad rijden; zoiets als in San Francisco, heuvel op en heuvel af?

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!